Прокурор Недялка Попова бе отстранена като обвинител по делото за радикален ислям. Това реши

...
Прокурор Недялка Попова бе отстранена като обвинител по делото за радикален ислям. Това реши
Коментари Харесай

Отстраниха прокурор от делото за радикален ислям

Прокурор  Недялка Попова  бе отстранена  като обвинител по делото за коренен ислям.  Това реши Окръжният съд в Пазарджик със свое дефинитивно определение, неподлежащо на обжалване.

" С направените изказвания пред три медии през март 2018 година прокурор Недялка Попова е основала усещане за съществуване на преднамереност по отношение на подсъдимите по делото против 14-те упрекнати за проповядване на ненавист на религиозна основа,  изразяваща се във верска непоносимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война посредством разпространяване на концепциите на терористичната организация „ Ислямска страна “, показаха в претекстовете си магистратите.

Така в процеса остава единствено един прокурор - Васил Малинов. Част от юристите даже желаеха връщане на обвинителния акт в прокуратурата,  защото е писан от преднамерен прокурор, и да се изготви нов обвинителен акт. 

Което би означавало делото след повече от три години правосъдна фаза да се върне в отправната си точка. Това искане обаче беше отхвърлено. Процесът продължава с претенции за  изменение на ограниченията за неотклонение на част от подсъдимите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР